Fűszeres klasszikus: currys pacal, Kategóriák: Gasztro

Segal Viktor receptje
https://egy.hu/ on

Az iNews.hu-ról elérhető hír a következő kategóriákban Gasztro : Hozzávalók (4 adag)50 dkg abált pacal50 dkg különböző fajta tök (sütőtök, cukkini, hokkaido)1 kisebb méretű édesburgonya1 fej lilahagyma1 ek olajA tálaláshoz:10 dkg zsenge parajlevél2 újhagyma vékonyra felszeletelvezsenge fodroskel A currys mártáshoz:2 gerezd fokhagyma2 db kaffir lime2 dl kókusztej2 dl tejszín1 ek curry fűszerkeverék1 ek currypaszta1 citromnád2 dl zöldségalapléfél lime levesó, borsElkészítésAz édesburgonyát héjában feltesszük főni sós vízben. A megtisztított pacalt megabáljuk, majd felcsíkozzuk.A fokhagymát apróra vágjuk, majd egy kevés olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a currypasztát. Egy percig összepirítjuk őket, majd felöntjük a tej és a kókusztej keverékével. Beleöntjük az alaplevet is. Fűszerezzük a kaffir lime levelével és a citromnáddal. Teszünk hozzá currys fűszerkeveréket is. Lime-lével is ízesítjük, valamint sózzuk és borsozzuk.Egy serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk a tököt, a cukkinit, majd végül az előfőzött, felkarikázott édesburgonyát és a cikkekre vágott lilahagymát. Ha megpirultak a zöldségek, beledobjuk a serpenyőbe a spenótleveleket és a fodroskelt. Egy kis újhagymát is aprítunk, és rászórjuk az ételre. Közben a mártásból kiszedjük a kaffir lime-ot és a citromnádat, majd beletesszük a pacalt. Olyan állagúra forraljuk be a mártást, amilyet az ízlésünk diktál. Arra törekedjünk, hogy egy krémes, tartalmas leves legyen a végeredmény.Ha mindennel elkészültünk, a mártás egy részét a serpenyőbe öntjük, hogy feloldja a pörzsanyagokat. Ha egyet forr, az egészet visszaöntjük a fazékba, a pacalhoz.Forrón tálaljuk.