A grillszezon sztárja lesz ez az igazán tüzes recept, Kategóriák: Bulvár,Életmód,Gasztro

A chili mennyiségét természetesen mindenki saját ízlése, na meg persze tűréshatára szerint változtathatja.

https://www.kiskegyed.hu/ on

Az iNews.hu-ról elérhető hír a következő kategóriákban Bulvár,Életmód,Gasztro : 2025. június 24.A chili mennyiségét természetesen mindenki saját ízlése, na meg persze tűréshatára szerint változtathatja.Elkészítési idő30 perc+ pácolásFőételChilis hátszínHozzávalók 4 személyreA húshoz4 szelet ujjnyi vastag hátszín½ dl worchester szósz3 ek. olívaolaj1-2 chili paprikaA körethez60 dkg apróbb burgonya2 ek. olívaolajElkészítésA hátszínszeleteket kicsit megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A worchester szószt az olívaolajjal elkeverjük, beleszórjuk az aprított chilit és ecsettel vastagon bekenjük vele a hússzeleteket. Ezután lefóliázva, a hűtőben 3-4 órát, de akár 1-2 napot is pácoljuk.Közben a héjas burgonyát alaposan megmossuk, leszárítjuk, alufóliába csomagoljuk. A sütés kezdetén a parázsba tesszük, és kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Ha elkészültek, kicsomagoljuk, tálba szedjük, meglocsoljuk az olívaolajjal, és lazán összeforgatjuk.Tálaláskor a parázsban sült burgonyát tányérra halmozzuk és félig, ráfektetjük a forró hátszínszeletet.Munka: kb. 30 percFogyasztható: kb. 4 óra múlvaRecept: Liptai Zoltán. Fotó: Balogh TamásÖnnek is van egy tuti receptje? És tudta, hogy ezzel most nyerhet is? Küldje be a Recepttár.hu oldalán!Ha tetszett a cikk, iratkozz fel a hírlevelünkre itt.LegnépszerűbbKépernyőSokkoló hírt kaptunk! Leugrott az erkélyről a Kincsvadászok kereskedőjeÉletmódMegjött a nagy júliusi időjárás-előrejelzés. Nagyon más, mint eddig jósolták, jobb, ha már készülünk is, mert...KépernyőVele mutatkozott Stohl András a válás bejelentése utánMit iszol, ha szomjas vagy? Nem mindegy, mit választasz (x)Hírességek beszélnek őszintén a változókor nehézségeiről (x)Meglepő helyen segít a hialuronsav – nem csak az arcbőrödnek jó! (x)Ebből hatalmas baj lehet: ezért nem szabad sokáig vizes fürdőruhában maradni (x)